DULAP HAINE - camera copilului stil montessori


Crearea unui mediu prietenos pentru copii în casa este importantă. Faptul de a permite copiilor să facă lucruri pe cont propriu va crește încrederea și independența. O astfel de schimbare simplă, cum ar fi un suport de haine la nivelul copilului, poate face o diferență dramatică pentru dezvoltarea copilului și dinamica familieiRecomandăm ca fiecare familie să adapteze nevoilor sale modul de utilizare.

Un cuier instalat la nivelul copilului, la care să poată ajunge și să-și atarne haina pe cont propriu merge mult in dezvoltarea unui copil. 
De exemplu, intrarea casei poate fi bine adaptată cu un cuier pentru a lua sau pune hainele, un loc unde să se așeze când se încalță, un raft pentru a își depozita pantofii și un coș pentru mănuși și căciuli. Odată ce copilul învăță cum să-și pună haina singur, devine mult mai motivat să finalizeze rutina.

În dormitorul, un dulap cu un loc deschis și la nivelul copilului, în care își pot lua cu ușurință umerașe cu haine sau lucrurilor de pe rafturi și ulterior să le așeze la loc, fie hainele pliate sau pantofii.

O variantă economică ar fi un simplu suport pentru umerașe. Construit la nivelul copilului, un design minimalista și atractiv în același timp. 

Nu ar fi recomandabil stocarea toate hainele copilului în dulapul sau cuierul lui, doar o mică colecție de haine pentru a le alege. Copilul își poate alege ușor îmbrăcămintea pentru ziua respectivă, se îmbrăca cât mai independent posibil, își îndepărtează rufele curate și are dreptul de proprietate asupra camerei, inclusiv păstrându-și garderoba (mai ales) ordonată. 


Modele de cuiere:

Modele de dulap

  • Dulap TADALAH - Are un suport pentru a atârna hainele și, de asemenea, rafturile pentru a organiza hainele pliate. În partea de jos se poate pune pantofii. Copii își pot lua cu ușurință lucrurilor de pe rafturi și ulterior să le așeze la loc.
  • Dulap Antika Dok - Pe lângă un design jucauș și frumos, acest dulap vă mulțumit atât pe părinți cât și pe cei mici, are un loc de acces special gândit care îi vă permite stocarea propriile lucruri în mod independent, fără ajutor unui adult. 

Din perspectiva Montessori, garderoba copilului este atât de importantă. Selectând îmbrăcămintea proprie, cel puțin într-o selecție limitată și permițându-i, atunci când este cazul (sau atunci când copilul este gata - de asemenea, știm multe lupte cu asta, de asemenea), copilul să se îmbrace. Dacă coșurile sau sertarele sunt dificil de deschis sau este dificil să găsești doar cămașa pe care o caută, poate fi foarte frustrant pentru copil și frustrant pentru părinte. Susținem pe deplin că un dulap minimal, bine organizat, funcționează cel mai bine pentru copil. 

Sperăm să vă fie de folos acest articol și recomandările noastre! 

Abonare la newsletter

  • 0
  • 0

Coș (0 Obiecte)

Item removed. Undo