Politica de retur

Este foarte important pentru noi ca fiecare client să fie mulțumit de produsele cumparate prin magazinul nostru online DecorPentruCopii.ro

Potrivit articolului 9 alin. 1 din Ordonanta Guvernului nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor, dacă nu sunteți complet mulțumit sau v-ați râzgândit, puteți returna produsul într-o perioadă de 14 de zile calendaristice.

În cazul în care comanda livrată a fost incompletă, conţine produse deteriorate sau nu sunteți mulțumit de calitatea produsului, puteți returna produsul și va returnăm în întregime contravaloarea produselor cu excepția taxei de livrare, cheltuielile de transport fiind suportate de către dvs. Vă rugăm sa respectați termenul de 14 zile garanție. De asemenea, cumpărătorul este de acord cu faptul că produsele manufacturate și cele din materiale naturale precum lemnul masiv, furnir, nu au cum sa fie fabricate identic din punct de vedere al texturii, nuanțelor de culoare pe diferite suprafețe și a particularităților aparente pe material. Cumpărătorul este de acord cu faptul că produsele din lemn masiv pot prezenta mici crăpături sau noduri în funcție de natura lemnului sau că pot apărea în timp mici crăpături în funcție de condițiile în care sunt păstrate produsele - la temperaturi situate în afara intervalului 18-30 de grade Celsius și umiditate ridicată. Acestea nu sunt considerate defecte de calitate.

În cazul în care produsul este conform comenzii dar v-ați râzgândiți sau nu mai doriți produsul livrat, puteți returna produsul în termen de 14 zile. În ambele cazuri, trebuie sa ne informați cu privire la decizia dvs. de returnare utilizand o declaratie neechivoca transmisa prin e-mail la urmatoarea adresa vanzari@decorpentrucopii.ro sau sa completați FORMULARUL DE RETUR specificând în mod clar motivul sau motivele de retur. Veți primit acest formular în coletul produsului sau sa-l solicități prin email la adresa vanzari@decorpentrucopii.ro. Va vom contacta cu o soluţie în maxim 36h.

Formularul de retur trebuie completat cel tarziu în a 14-a zi calendaristică oferita legal. 

Formularele completate dupa acesta perioada nu sunt valabile.

Împreună cu Termenii și Condițiile de vânzare din care face parte, reprezintă clauzele contractului încheiat între dumneavoastră și SC DECOR PENTRU COPII SRL, clauze pe care le acceptați în momentul în care achiziționați produse prin intermediul serviciului DecorPentruCopii.ro. Potrivit art 2 OUG 34/2014 prin cotract la distanta se intelege orice contract incheiat intre un profesionist si consumator in cadrul unui sistem de vanzari sau de prestare de servicii la distanta organizat, fara prezenta fizica simultana a profesionistului si a consumatorului, cu utilizarea exclusiva a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanta, pana la si inclusiv in momentul in care este incheiat contractul.

Prezenta Politică de retur se aplică tuturor produselor achiziționate prin intermediul magazinul online www.decorpentrucopii.ro, atât de către persoane fizice cât și persoane juridice sau entități.

 

Art. 1. Livrarea produselor

1.1. Livrarea se realizează la adresa de livrare definită de către Client în formularul de comandă, utilizând curierul ales de noi, fara kilometrii suplimentari. Toate produsele vandute prin magazinul nostru DecorPentruCopii.ro se livrează demontate (cu excepția produselor realizate dintr-o singură componentă), în colete, pentru a putea fi transportate în siguranță. Cumpărătorul are obligația să desfacă și să verifice din punct de vedere cantitativ și calitativ coletele, pe baza etichetării acestora, să desfacă și să verifice, integritatea coletelor fragile precum și a componentelor fragile ambalate. Orice reclamatie ulterioara a Clientului nu va fi luata in considerare (toate costurile de returnare/ reparare a produselor vor fi suportate de catre dumneavoastră).

 ATENȚIE! În cazul în care produsul a fost evident deteriorat din cauza neglijentei personalul de la curierat și dvs. ați acceptat coletul și ați semnat primirea acestuia, nu este obligatia noastra sa acceptăm returnul produsului. Toate produsele noastre sunt livrate cu opțiunea de „deschiderea coletului la livrare” exact pentru a evitat acest tip de probleme.  De asemenea, noi va recomandăm să refuzați recepția lor sau dacă le acceptați vă rugam să întocmiți un proces verbal cu agentul de la firma de curierat, în care să mentionați toate aspectele legate de deteriorarea produsului primit.
 

1.2 În cazul în care SC DECOR PENTRU COPII SRL primește informații eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, a respingerii de către banca emitentă a cardului sau a tranzacției, a invalidării tranzacției de către procesatorul de carduri, ne rezervăm dreptul de a denunța unilateral contractul, fără ca acest lucru să se considere o încălcare a Contractului.

 

2. Dreptul de anula comanda și/sau retur.

2.1. În cazul în care efectuați o comandă prin magazinul online www.decorpentrucopii.ro, puteți anula comanda respectivă în orice moment înainte ca produsele să vă fie efectiv livrate, prin o declarație neechivocă la adresa de email vanzari@decorpentrucopii.ro. Mentionam ca anularea comenzii personalizate se face in maxim 12 ore de la plasarea comenzii.

2.2. După ce comanda a fost livrată, aveți posibilitatea de returna produselor în termen de 14 zile de la data la care produsele au fost livrate, conform specificatiilor de mai sus. În cazul în care ați comandat mai multe produse, puteți returna oricare dintre ele. Pentru a exercita dreptul de retur și sa primiți rambursărea banilor, trebuie să ne informați cu privire la motivele dvs., completând modelul de formular de retur primit odată cu factura de achiziție; și sa ne contactați prin e-mail.

2.3. Daca vi s-a livrat alt produs decat cel comandat vă rugăm să semnalați cât mai curând acest lucru pentru a returna produsul și a fi inlocuit cu cel corect. Toate costurile de retur și transport al produsului dorit vor fi suportate de noi. 

2.4  În cazul în care produsul comandat nu este conform cu specificațiile de pe site: Dacă produsul comandat se dovedeste a nu fi conform cu specificatiile din oferta noastra, puteti solicita returnarea acestuia pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii. Dacă se agreează înlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, veți plăti diferența, respectiv dacă valoarea este mai mică, veți primi o rambursare parțiala până la valoarea produsului înlocuitor. Costurile de retur și de transport pentru produsul înlocuitor, dacă este cazul, sunt suportate de dumneavoastra.

2.5. Potrivit articolului 16 alin. c din Ordonanta Guvernului nr. 34/2014, Sunt exceptate de la dreptul de retragere produsele confecţionate la comanda după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar si produsele ce sunt parte a unui ansamblu și nu pot fi, prin natura acestora, separate de celelalte elemente componente. Atât pentru persoane fizice cât și juridice.

2.6. Nu suntem obligați sa primim retur de produse comandate de către persoanele juridice sau entități.

2.7  Daca produsul returnat este deteriorat, are pete, este murdar sau rupt si nu poate fi vandut ca si produs nou ne rezervam dreptul de a percepe o taxa pentru a acoperi diferenta de pret dintre un produs nou si un produs deja utilizat sau, in cazul in care este intr-o stare ce nu ne permite re-comercializarea lui ne rezervam dreptul de a refuza produsul.

 

3. Returnarea Produselor

3.1. Dacă doriți să returnați produsele după ce v-au fost livrate, vă rugăm să aveți la îndemână formularul de retur trimis de noi sau pe care îl cereți prin e-mail. Să completați formularul de retur conform indicațiilor și să specificați în mod clar ce produse doriți să returnați. De asemenea, să aveți la îndemână și factura de livrare, dacă este cazul.

Evident, produsul trebuie returnat cu orice alt obiect care a fost oferit drept cadou.

3.2. Pentru a stabili detaliile legate de returnarea produselor nedorite, vă rugăm să ne contactați la adresă: vanzari@decorpentrucopii.ro și veți fi contactat în maxim 36h de câtre unul dintre reprezentați noștri. Noi vom aranja ca produsele pe care doriți să le returnați să fie colectate de un reprezentant al societății de curierat indicată de noi, în afară de cazul în care solicitați altfel.

3.3 Este necesar să returnați produsele cu toate părțile componente și toate articolele sau accesoriile aferente, în stare vandabilă și cu ambalajul lor original, dacă este posibil. Pentru produsele returnate conform prezentei Politici de retur trebui să suportați costurile directe legate de returnarea acestora (de exemplu costurile de transport), costul transportului este acel ofertat și comunicat de noi cand a fost livrat.

3.4. De asemenea, SC DECOR PENTRU COPII SRL isi rezerva dreptul de a refuza acceptarea returului in situatia unor abuzuri (returnari repetate).

3.5 Ne rezervam dreptul de a verifica aspectul fizic si functional al produselor returnate in termen de maxim 3 zile lucratoare de la data receptionarii produsului returnat.

 

4. Condiții de ridicare a coletelor pentru retur

4.1. Colectarea produselor pentru retur va avea loc la adresa de livrare comunicată de dumneavoastră. Trebuie să predați la ridicarea coletelor toate produsele pe care doriți să le returnați, incluzând toate părțile componente și toate articolele sau accesoriile aferente ale acestor produse (inclusiv ambalajul original) care sunt incluse în prețul produselor returnate; Produsele trebuie ambalate în așa fel încât să poată fi transportate și protejate în cursul transportului.

4.2. Să atașați la colet formularul de retur completat și semnat pentru ca SC DECOR PENTRU COPII SRL să poată procesa cât mai eficient returul.

4.3. Produsele vor fi păstrate sub răspunderea dumneavoastră până când vor fi colectate de agenții de la societatea noastră de curierat;

4.4. Responsabilitatea privind integritatea produselor pe durata transportului produselor retur, cade în sarcina dumneavoastra.

4.5  La recepția produsului returnat se intocmeste un proces verbal de constatare și se fac fotografii pentru a putea face dovada diminuarii valorii produselor (daca este cazul).
 

5. Costul de transport

5.1. În cazul în care alegeți să returnați produsele prin compania de curierat rapid indicată de noi, costul de transport pentru returnarea produselor către noi va fi calculat în funcție de greutatea produselor, urmând a se aplica aceeași metodă de calcul și tarife ca cele avute în vedere la colectarea și livrarea acestora. Costurile de transport aferente returului se vor scădea din valoare sumei de returnat.

5.2. În cazul în care alegeți să returnați produsele prin altă companie de curierat rapid decât cea indicată de noi, vă rugăm să aveți în vedere că veți plăti prețul indicat de compania respectivă pentru transport. În acest caz, Costurile de transport aferente returului vor fi plătite direct de către dumneavoastră.

5.3. În cazul în care returnați produsele deoarece au defecte sau există orice alte erori de vânzare/livrare, costurile de transport vor fi suportate integral de către noi, produsele vor fi returnate prin compania de curierat indicata de către noi.

5.4  Retururile expediate cu plata la destinatar nu vor fi acceptate!

 

6. Rambursarea banilor

6.1. SC DECOR PENTRU COPII SRL va rambursa contravaloarea produselor returnate în termen de 14 zile calendaristice numai după primirea înapoi a produselor si dupa analizarea acestora ( termen 3 zile lucratoare). Rambursarea se va face în lei prin transfer bancar într-un cont în lei indicat de dumneavoastră în formularul de retur. Comunicarea contul dumneavoastra bancar se poate face și prin e-mail la adresa vanzari@decorpentrucopii.ro. Pentru platile efectuate cu card bancar, in cazul rambursarilor unor sume pe card, acestea se vor reflecta pe cardul sau contul clientului in maxim 30 de zile de la confirmarea returului.

6.2. În caz ca doriți anularea unei comenzi personalizate, aceasta poate fi facuta nu mai tarziu de 12 ore de la plasarea comenzii. Daca anularea comenzii se face mai târziu de 12 ore de la plasarea comenzii, suma platita pentru plasarea comenzii se constituie în despagubire relativ la pierderile suferite de SC DECOR PENTRU COPII SRL​ prin procesarea comenzii. Clientul este de acord sa renunte de bunavoie la orice pretenție de returnare a sumei platite. Avansul representand 30-50% din valoarea totala.

6.3. SC DECOR PENTRU COPII SRL va putea amana rambursarea contravalorii produsului pana la primirea fizica a produsului vandut și dupa analizarea acestora. Suma de bani aferenta produselor returnate se va restitui ulterior verificarii produselor, taxa de livrare fiind suportata de consumator.

6.4. In cazul in care clientul solicita anularea comanda in cadrul termenului legal de retragere (conform art 2.1.), in cazul in care comanda este achitata, DecorPentruCopii.ro se obliga sa returneze suma in maxim 30 de zile de la data informarii de catre client in ceea ce priveste deciziei sa de anularea comanda.

Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

  • pentru comenzile achitate cu card online - prin restituire in contul din care a fost efectuata plata, in termen de pana la 30 de zile calendaristice. 
  • pentru comenzile achitate cu OP/ramburs - prin virament bancar, in termen de pana la 30 de zile calendaristice.
  • clientul va informa DecorPentruCopii.ro in ceea ce priveste intentia sa de anularea comanda prin email la adresa vanzari@decorpentrucopii.ro

Pentru orice intrebare legat de Politica noastra de retur, ne puteți contacta la adresa de e-mail vanzari@decorpentrucopii.ro ori prin telefon la nr. 0733155065.

De asemenea, pentru orice neintelegere juridic, va puteți adresa la Departamentul Juridic prin email raluca@evocati-legal.com
 

Abonare la newsletter

  • 0
  • 0

Coș (0 Obiecte)

Item removed. Undo