DULAP DE HAINE - camera copilului în stil montessori


Primul mediu de dezvoltare al copiilor este acasă, în casă. O casă adaptată nevoilor copiilor îi ajută să se dezvolte armonios, să fie mai independenți, să-și dezvolte o stimă de sine ridicată. În funcție de stilul de viață al fiecărei familii, se pot realiza mici ajustări care creează un mediu prietenos pentru cei mici.


Modele de cuiere și dulapuri în stil Montessori


Dacă optați să amenajați camera copilului cu elemente Montessori puteți opta pentru un Dulap cu un loc deschis, situat la nivelul copilului. Avantajul unui Dulap TADALAH deschis este că-și poate lua cu ușurință umerașele cu haine sau lucrurile de pe rafturi și ulterior să le așeze la loc. Dulapul TADALAH este proiectat cu spații compartimentate și delimitate atât pentru umerașe, cât și cu polițe pe care pot fi puse hainele pliate, pantofii sau chiar un coș pentru șosete, lenjerie și alte accesorii mai mici. Dulapul TADALAH este versatil, se adaptează nevoilor familiei dvs. Puteți folosi doar partea cu umerașe, și-n cuburi se pot așeza cărți, board-games și jucării. Disponibil în 2 variante, TADALAH 100 - cu dimensiuni adecvate pentru copii cu vârsta între 1-3 ani; și TADALAH 120 - adecvat și pentru copiii mai mari.

Nu ar fi recomandabil să stocați toate hainele copilului în dulapul sau pe cuierul lui. Dacă există posibilitatea, e recomandabil ca doar o mică colecție de haine să fie expuse. Fiind mai puține, copilul își poate alege ușor îmbrăcămintea pentru ziua respectivă, se îmbrăcă singur, ulterior își selectează rufele utilizate pentru a fi duse la spălat. Astfel simte că are dreptul de proprietate asupra camerei sale și ocazia să-și păstreze garderoba ordonată.

O soluție de design economic, minimalist, care respectă principiile Montessori ar fi un simplu Suport din Lemn pentru Umerașe. Pe cuierul sau suportul de lemn pentru umerașe puteți expune hainele pe care le poarta cel mai des sau le puteți expune prin rotație.

Într-un dulap prea încărcat și înalt devine dificil pentru copil să găsească doar cămașa/bluza pe care o caută. Montessori acordă o atenție specială modului de organizare al garderobei copilului. Susținem pe deplin că un dulap sau cuier minimal, aerisit și bine organizat, funcționează cel mai bine pentru copil. Astfel e încurajat să se îmbrace singur și să-și gestioneze lucrurile sale de mic.

Sperăm să vă fie de folos acest articol și recomandările noastre!
Ne pasionează amenajarea casei într-un mod smart și funcțional pentru toți membrii ei, mai ales pentru cei mici. Vă oferim consiliere pentru a găsi soluții de design și mic mobilier adaptate nevoilor familiei dvs. Contactați-ne prin e-mail vanzari@decorpentrucopii.ro sau telefonic 0733155065.

Abonare la newsletter

  • 0
  • 0

Coș (0 Obiecte)

Item removed. Undo