DANDELION - atelier de creație


Visurile se nasc din pasiune, talent, emoție și multă, multă, multă joacă.


Cum a început povestea Dandelion?

A început ca hobby, ca plăcerea de a crea în timpul liber diferite articole drăguțe și utile pentru copii. Am vrut în principal să facem produse pentru
copii care nu se regăsesc fizic în magazine în România,
produse care să arate bine, care să fie practice și utile și am testat diverse produse de la seturi de pești cu undiță cu magnet până la căsuțe care se tranformă în planșă de joacă. Am vrut apoi un lucru/un produs care să atragă vizual în primul rând, care să înfrumusețeze orice cameră de copil și care să fie văzut ca un colț preferat de copil pentru citit multe cărți.

De unde vine numele Dandelion?

Dandelion înseamnă în engleză păpădie. Pentru noi Dandelion este bucuria cu care un copil sulfă într-o păpădie în timp ce își pune o dorință care pentru el înseamnă mult.

Cine dă viață produselor care ies din atelierul vostru de creație?

Totul pornește de la o idee, apoi un desen, apoi o prima încercare, apoi o altă încercare până iese așa cum trebuie. Ne implicăm atât noi două, în special în faza de concepție, cât și angajații noștri în special în faza de producție.

Ce recomandări aveți pentru clienții DecorPentruCopii care caută idei de cadou pentru botez?

Pentru un botez, produsele Dandelion potrivite sunt păturicile pufoase, zornăitorile textile, caruselurile de pătuț în stil Montessori precum și apărătorile de pătuț în formă de dragon, unicorn sau cele cu imprimeuri vesele și pastelate.

Căror categorii de vârstă se adresează corturile de joacă Teepee?

Vârsta cea mai bună pentru achiziționat un cort Teepee este de 2 ani. Și acesta poate fi apoi folosit cu success până la vârsta de 8-10 ani. Depinde foarte mult de copil bineînțeles. Sunt și copii de un an care se bucură corturile teepee atât pentru joacă dar și pentru un somnul de prânz. Am avut și cort vândut unei fete de 15 ani pentru că își dorea foarte mult să aibă în casă propriul ei colț de citit.
După cum spuneam, depinde foarte mult de copil când vine vorba de corturile Teepee. Dacă ai un copil căruia îi place să stea pe o salteluță și să se uite pe o carte, dacă ai un copil căruia îi place să se ascundă sub o pătură așezată de mobilă, dacă ai un copil căruia îi place să se ascundă în locuri mici din casă, cortul Teepee poate fi o alegere excelentă.

Clienții noștri apreciază calitatea materialelor folosite de voi. Ne puteți spune ce beneficii aduce certificarea Oeko-Tex?

Certificarea Oeko-Tex pe care o folosim și noi, în special la materialele imprimate, asigură un confort sporit legat de lipsa substanțelor periculoase pentru bebeluși folosite la textile. În prezent, cu o evoluție alarmantă a dermatitei atopice ca frecvență în rândul copiilor, materialele de calitate, certificate Oeko-Tex ne asigură liniștea necesară că măcar aspectul materialelor textile este rezolvat.

De ce jucării textile?

Ne întristează să vedem o multitudine de articole pe piață realizate pe bandă rulantă, din plastic, fără suflet sau magie în ele. Se strică repede și se încurajează înlocuirea lor, ceea ce conduce la crearea unei mentalități deloc sustenabile.


Fiecare cort vândut contribuie la plantarea unui copăcel.


Sesiunea de plantare are loc în primăvară și abia așteptăm să participăm! Zilnic ne dedicăm energia pentru a crea produse și jucării textile care:

• Încurajează grija și jocul cu blândețe;
• Susțin atașamentul emoțional constructiv;
• Transmit apreciere și prețuire față de lucrul manual;
• Respectă natură și ce are ea de oferit.


Mulțumim echipei Dandelion pentru interviu!

Cumpără un cadou inedit, produs în România, marca Dandelion


Articol redactat în colaborare cu: Urcăm împreună / Anamaria Budai

Abonare la newsletter

  • 0
  • 0

Coș (0 Obiecte)

Item removed. Undo